Tvätta sminksvamp

Att tvätta sminksvamp! Allt fler har valt att applicera sitt smink med en sminksvamp istället för borstar. Speciellt när det kommer till bassmink så som foundations och concealers. Många använder sig kanske av en så kallad Beautyblender svampt?a=1179647808&as=1420516769&t=1&tk=1&i=1 - Tvätta sminksvamp – det är min favorit ute i djungeln av sminksvampar. Det enda som kan vara negativt med sminksvamparna är att dom lätt blir ofräscha. Min rekommendation är att man rengör sin svamp efter varje användning, men vet man inte om hur man gör det snabbt kan det kännas jobbigt. Men det finns enkla sätt att göra rent sin svamp fort och dessa tips ska du få av mig i detta inlägg! Att rengöra sminksvamp är någonting jag personligen tycker bäst om att göra innan jag sminkar mig istället för efteråt då jag ofta glömmer det!

Tvätta sminksvamp steg för steg

  1. Blanda vatten och diskmedel i ett glas eller en mugg som tål värme.
  2. Ta sminksvampen och skölj under vatten så att den blir stor och blöt
  3.  Lägg ner svampen i vatten och diskmedels-blandningen och ställ in det i micron i ca 1 minut. 
  4. Var lite försiktig när du sedan tar ut svampen ur micron. Fiska upp den ur behållaren med en sked eller liknande för att inte bränna dig. 
  5. Ta fram en till sked och pressa ur all vätska ur svampen mellan skedarna, genom att pressa skedarna mot varandra
  6. När du pressat ur det mesta av diskmedels-blandningen kan du skölja svampen ett litet tag under ljummet vatten. 
  7. Låt torka, antingen genom att låta den ligga fuktigt eller att pressa svampen i lite hushållspapper om du ska använda den snart.  

Tips på sminksvampar 
från beautyblender

Andra produkter från Beautyblender