Therese Lindgren smink

indybeauty banner 23 - Therese Lindgren smink

När Indy Beauty lanserades skrevs det oerhört mycket om märket, kanske mer känt för vissa som Therese Lindgren smink. Det är nämligen den stora Youtubeprofilen som är grundaren till märket. Hon startade upp det då hon själv säger att hon saknat prisvärda och bra produkter som både är veganska och inte har testats på djur. Indy Beauty är idag ett av väldigt få märken som är certifierat av Djurens Rätt. Förhoppningsvis kommer allt fler märken att bli det med tiden. Djurens rätt’s certifiering är den första 100% veganska certifieringen för produkter men även restauranger.

Alla produkterna i sortimentet är som tidigare nämnt 100% veganska. De är inte testade på djur, innehåller inte heller några animaliska ingredienser eller restprodukter från djur. Alla produkterna produceras här i Sverige vilket jag tycker är superbra. Produkterna är inte ekologiskt certifierade, men innehåller flera ekologiskt certifierade råvaror. Exempel på dessa är bland annat olivolja, rapsolja, sheasmör och en hel del annat. Om du är nyfiken på ekologisk hudvård så finns det en hel sida där jag rekommenderar just ekologisk hudvård här på bloggen. Indy beauty började först med en hudvårdsserie men har nu alltså även lanserat smink.

Recension av Therese Lindgren smink

indy beauty ready set go setting powder 2208 117 0000 1 - Therese Lindgren smink

Indy Beauty Puder – Ready Set Go Setting Powder

Efter att ha läst mycket om att Indy Beauty puder skulle vara ännu dyrare än Chanel och Armani om man tittar på priset per kilo så blev jag såklart väldigt nyfiken på att testa det. Just setting puder är någonting som går åt mycket av och som jag alltid laddar upp ordentligt med i min sminkgarderob.

När man läser på Indy Beautys hemsida om pudret så skriver dom att deras främsta mål var att det skulle kännas otroligt lätt på huden och vara en väldigt dryg produkt. Jag tycker verkligen att det känns i produkten att den innehåller mycket mer silica, som är en lättare ingrediens än talc som annars ofta används i just setting puder. Jag ger pudret 5 av 5 och kommer absolut att köpa det igen då jag verkligen uppskattar hur lätt pudret känns på huden och det känns toppen att man bara behöver använda så himla lite utav det. Indy beautys puder kan du köpa här.

indybeauty lipstick f%C3%B6rp square - Therese Lindgren smink

Indy Beauty Läppstift – Kiss & Make up! Satin lipstick

Läppstiftet som enligt hemsidan ska vara heltäckande samtidigt som det ska ge en sammetslen och semi-matt finish. Dessutom ska resultatet vara långvarigt. Enligt min erfarenhet tycket jag inte att färgerna känns semi-matta utan snarare lite mer sheer, vilket jag dock uppskattar så det gör mig ingenting.

Det jag mest uppskattar med läppstiften är att de inte torkar ut läpparna utan låter läpparna ha en skön känsla hela dagen (men jag får fylla på med läppstift under dagen). Jag hade önskat att det fanns fler nyanser att välja på, men min favoritnyans Emilina räcker gott sålänge. Misstänker att de antagligen kommer att släppa fler läppstift med tiden då dom än sålänge verkar göra succé! Men för min del så kommer jag nog inte att köpa fler Indy Beauty läppstift utan hålla mig till andra märken som jag tycker bättre om. Är du intresserad av att slå till på ett läppstift kan du göra det här. Jag ger trots allt läppstiften 4 av 5 då dom är bekväma att bära.

indy beauty pore me away pore minimising primer 2208 122 0030 1 - Therese Lindgren smink

Indy Beauty Primer – Pore me away! Pore minimising primer

I Indy Beautys sortiment finns det två sorters primers. Det är dels denna som ska verka för förminskade porer men även deras moisturising primer med en SPF30. Nu i efterhand önskar jag nog att jag hade testat den mer återfuktande primern på grund av min egen hudtyp, jag är nämligen väldigt torr i hyn och misstänker att den hade gjort sig bättre för just mig. Men trots att denna kanske inte är skapad för just mig så tänker jag ändå ge den 5 av 5 då den inte alls känns lika silikonig som andra porförminskande primers jag testat.Här kan du köpa primern.

Vill du läsa fler recensioner av skönhetsprodukter?
Kika då på sidan för recensioner här på min blogg.