Studentrabatt

Livet som student innebär sällan en stor plånbok, passa på att nyttja din studentrabatt!

Att studenter sällan har en god ekonomi är ingen nyhet. För att få sin ekonomi att gå ihop är det bra att utnyttja fördelarna med att vara student och ta tillvara på rabatterna och erbjudandena som medföljer. Numera kan man som student få rabatt på allt från kurslitteratur till resor och skönhet. Under den här sidan har jag samlat alla de bästa studentrabatterna som erbjuds just nu.

Hur får man tillgång till studentrabatter?

Det vanligaste är att man automatiskt får hem ett Mecenatkort när man är inskriven på ett universitet eller högskola i Sverige. Om du är CSN berättigad ska du också per automatik få hem kortet.

För att få tillgång till rabatt på resor så som t.ex. SL biljetter måste du studera minst 50% studieomfattning under terminen, i minst tio veckor. Detta gäller på högskolor, universitet, yrkeshögskolor eller komvux men också andra utbildningar som ger CSN (bidrag från Centrala Studiestödsnämnden). Detta är på högskola eller universitet 15 högskolepoäng. På t.ex. komvux motsvarar det minst 200 poäng. På YH (yrkeshögskolor) kräver det att du läser minst 50 poäng. 

Hur använder man studentrabatter? 

Det smidigaste sättet att få åtkomst till sin studentrabatt är att ladda ner apparna Studentkortet och Mecenat. Där loggar du enkelt och smidigt in med ditt mobila bankID. I appen, men också på webbplatserna, kan du se alla rabattkoder du har möjlighet att nyttja. Det finns även kuponger i appen du kan använda och visa upp i butik för att ta del av lokala erbjudanden och gratisprodukter! Perfekt för en liten studentplånbok med andra ord.