Studentkortet

Studentkortet har hjälpt studenter att underlätta sin vardag i snart 25 år. Precis som mecenatkortet ger det studenter runt om i landet möjligheten att ta del av många olika studentrabatter. Är du student och får CSN? Då kan du få kortet hemskickat, men saknar du ditt kort kan du ansöka om ett här på deras hemsida. Med kortet kan du få rabatt på allt från kurslitteratur till resor och onlineshopping.

Varför har jag inte fått mitt studentkort?

Kortet skickas ut i samband med Sveriges studentkårer. Om din studentkår är ansluten till studentkortet så bör det ha trillat ner i din brevlåda. Om du tar studiemedel från CSN på 50% eller mer borde du fått hem information om ditt studentkort och hur du aktiverar det i brevlådan.

Vad kostar studentkortet?

Kortet är helt kostnadsfritt för studenter i Sverige och alla som tillhör en studentkår i Sverige. Men, i och med att studentkårer runt om i Sverige samarbetar med Studentkortet kan du ibland komma att behöva betala en mindre avgift till din studentkår. Men dessa pengar går alltså inte till studentkortet utan landar hos din studentkår. Det finns ju också ett helt kostnadsfritt mecenatkort och jag skulle rekommendera att du skaffar båda två. Detta såklart för att kunna spara så mycket pengar som möjligt.

Studentkortet nyexad – för dig som är nyexaminerad

Även livet efter examen kan vara lite tufft för plånboken. Studentkortet erbjuder dig ett nyexadkort som gäller upp till 2 år efter din examen. Tyvärr gäller inte nyexadkortet för resor med SL, SJ eller någon lokaltrafik runt om i landet. Men, nyexadkortet gäller dock på samtliga rabatter som studentkortet har att erbjuda både online men även i appen. Studentrabatt är ju trots allt en av de stora fördelarna med att studera i Sverige! Passa därför på att nyttja dessa även efter att du har tagit din examen.

Studentrabatter med studentkortet

adult business meeting business people 1438072 768x513 - Studentkortet