Slinga håret hemma steg för steg

Att slinga håret hemma är både enkelt, billigt och framförallt väldigt roligt. Många väljer att ljusa upp håret inför vår och sommar för att känna sig lite extra fräscha och det är perfekt att kunna spara in lite på pengarna genom att slinga håret själv hemma.

En annan fördel är att man också slipper ta sig från hemmet för att spendera timmar i frisörstolen. Under tiden man hemmaslingar håret kan man passa på att ordna med annat i hemmet eller unna sig en hemmagjord ansiktsmask. Genom att följa vår slinga håret hemma steg för steg guide är det omöjligt att misslyckas! 

tamara bellis ZvPoZtY 0ng unsplash 1024x681 - Slinga håret hemma steg för steg
Sugar1 768x449 - Slinga håret hemma steg för steg

Sugarbear hair är ett populärt hårtillskott använt av många kändisar så som Kylie Jenner och Khloe Kardashian.

Vårda håret inför dina slingor

Innan du gör slingor i ditt hår hemma bör du vårda ditt hår så att det inte tar allt för mycket skada av blekningen. Många påstår att det är mer skadligt att bleka håret hemma men det är inte sant sålänge du ger håret förutsättningarna för att klara av blekningen. Att vårda sitt hår är nånting man ska göra långsiktigt och konternueligt för att håret ska så bra som möjligt.

Allra helst ska man göra detta utifrån och in, men man kan också såklart komplettera med andra vårdande produkter. Många väljer att äta vitaminer som förbättrar hårkvalitén, fördelen med det är att det även gynnar t.ex. naglarna m.m. och man slipper själv tänka på att få i sig alla ämnen som är bra för håret och naglarna. Med hårvitaminer får du helt enkelt allt som är bra för hår och naglar koncentrerat i en tablett!

Vi har tidigare skrivit inlägg om kokosolja i håret & håroljor som är bra, dessa är också nyttiga om du är intresserad av att fixa håret hemma. 

Tips på hårvitaminer

Enkla steg för att slinga håret hemma

Innan du påbörjar dina slingor ska du se till att du har följande hemma:

 • Hårfärg
 • Borste
 • Pinnkam
 • Plasthandskar 
 • Hårhandduk i microfiber (skonsammare för håret!)
 • Pensel
 • Skål
blonde haired woman standing between green plants 1049687 1024x684 - Slinga håret hemma steg för steg

Steg 1. 

Läs på förpackningen om håret ska vara torrt eller blött. Vanligtvis behöver inte håret vara nytvättat när du ska lägga i slingor eller annan blekning, men ska håret vara helt torrt – se till att du inte har gamla styling-produkter i håret då dessa kan sabba ditt resultat. Hårbottnen mår som bäst om det gått någon dag eller två sedan senast du tvättade det när du ska hålla på med hårfärg/blekning.

Steg 2. 

Se till att håret är noga utborstat, detta kommer underlätta för dig att sektionera håret oavsett om du väljer att slinga med hätta eller kam. Att borsta ut håret i efterhand kommer bli svårt och kladdigt – så se till att använda en bra hårborste som får bort alla tovor direkt, t.ex. en piggborste är bra för detta ändamål. 

Steg 3. 

Se till att du har på dig kläder du inte är rädd om. Oavsett hur försiktig man är har tyvärr hårfärg och blekning en tendens att hamna på ställen man inte tänkt sig. Det är tråkigt att råka förstöra ett plagg man tycker om, därför rekommenderar vi att man har på sig oömma kläder som man helt enkelt inte är lika rädd om. Var också försiktig med att få hårfärg på huden, använd handskarna du fått med i förpackningen eller köp ett par. Det är inte bra för huden att komma i kontakt med färgen då det kan leda till allergier

Steg 4.

Läs igenom bruksanvisningen om du inte redan gjort det, och se till att följa den noga. Kika på rekommendationerna kring hur länge färgen ska sitta i, men glöm inte heller att kolla av under tiden så att du får precis det resultatet du är ute efter. Låt färgen verka och skölj sedan ur!

Slinga håret hemma med kam

När man ska slinga hår hemma med kam är det enklaste sättet att helt enkelt köpa en hårfärg där du får med en lämplig kam eller hårborste. På så sätt behöver du inte heller offra din favoritkam eller borste till hårfärgen. 

Med Colorista Ombre lyckas du snabbt och smidigt med hemmaslingor gjorda med kam. Med enkla medel får man ett mycket naturligt resultat och du väljer själv hur mycket du vill ljusa upp håret genom mängden produkt du väljer att applicera med borsten. Ett knep kan vara att man gör mest slingor närmast ansiktet, detta kommer få det att se ut som att hela håret är ljusare. 

Slinga håret hemma med hätta

När man slingar håret med hätta eller mössa är det extra viktigt att håret är noga utkammat innan man påbörjar. Är håret inte välkammat innan kommer det vara smärtsamt att dra ut slingorna genom hättans hål. Ofta ingår det en hätta när man köper hårfärg för att slinga hår, men ska du göra det ofta rekommenderar vi att köpa en hätta du istället kan tvätta rent och återanvända. 

Täta slingor eller ej?

Desto fler hårslingor du drar ut från hättan och slingar desto mer ljust kommer håret att bli. Fundera innan du börjar färga hur stor del av håret du tänkt ljusa upp. 

Att tänka på efter man har slingat håret hemma

 • Blekningsmedel kommer inte göra håret vitt eller blont direkt. Du kan vilja applicera en toning som har den nyans du önskat att få på slingorna. 
 • Efterbehandling är A och O. Dels för din hårkvalité men också för att färgen ska hålla längre. 
 • Slinga inte håret för ofta, det sliter en hel del på håret även om du är duktig på att ta hand om det. 
 • Blev inte håret precis så ljust som du tänkt dig efter första slingningen? Håret blir inte platinablont efter ett tillfälle i de flesta fall, speciellt om du har mörkt hår sedan innan. 

Blond toning att använda efter man blekt/slingat håret

Att välja en toning efter man har blekt eller slingat sitt hår kan kännas omöjligt ute i djungeln av olika sorters färger. Det finns en mängd olika nyanser och vet man inte hur man ska läsa av förpackningen kan det vara svårt att avgöra vad det är för färg/nyans man är påväg att köpa. Att titta på bilden på förpackningen räcker inte alltid. Läs gärna vår guide om att välja rätt hårfärg när du ska köpa toning!

Lämna en kommentar