Nyårssminkning steg för steg

Nyårsafton är ett av dom tillfällen på året man verkligen har chansen att fixa till sig lite extra. Det är kanske ett av dom tillfällena då fler av oss vågar sväva ut lite extra och kanske testa en nyårssminkning med glitter eller en lite mörkare ögonsminkning än vanligtvis. Att matcha sin sminkning för nyår med en riktigt snygg outfit och lite piffat hår är den perfekta pricken över i:et för att nyår ska kännas som en extra speciell högtid. Om du känner dig lite osäker över ögonskuggor och vilken du ska välja i djungeln av färger och paletter rekommenderar jag mina tidigare inlägg om ögonskugga till gröna ögon och ögonskuggspaletter för blåa ögon!

I detta inlägg ligger fokuset på att försöka inspirera dig till en riktigt häftig nyårssminkning och med enkla steg för steg guider för nyår så att du snabbt och enkelt kan fixa till en riktigt snygg look. Jag tycker också att man under nyår, om man vågar, ska passa på att matcha sin look med ett par snygga ögonfransar. Har du inte tidigare använt dig av lösögonfransar? Då kan jag också rekommendera inlägget för hur du ska applicera lösögonfransar enkelt

 

Sotade ögon steg för steg – nyårsvariant med glittrig eyeliner

  1. Börja med att applicera din bassminkning så att den är helt färdig innan du börjar. Du kan även fylla i ögonbrynen i förväg. 

  2. Applicera därefter ögonskuggsprimer. Min favorit kommer från Urban Decay och denna kommer låta din ögonskugga sitta kvar hela festen igenom utan att försvinna eller falla ner under ögonen.
     
  3. Använd dig av en ögonskuggspalett som går i naturliga toner, typ som denna från mac. Börja med en ljusare brun skugga och applicera denna i ögongloben runt hela ögat. 

  4. Därefter går du in med en lite mindre ögonskuggsborste som är mer kompakt och använder dig av den mörkare ögonskuggan. Börja utifrån i kanten av ögat och applicera mot mitten av ögat. 

  5. Ta därefter en fluffig borste för att blanda ihop färgerna med varandra. 

  6. Sen är det dags för eyelinern. Om man vill vara helt säker på att inte misslyckas med den raka kanten av eyelinern rekommenderar jag att man sätter en tejpbit från underfransarnas rad och diagonalt ut mot toppen på örat. Därefter kan du följa tejpens kant som en ram för din eyeliner! Använd dig av en flytande glittrig eyeliner för att undvika löst glitter som faller ner under ögat och förstör sminkningen. 

  7. Avsluta alltid med en bra settingspray för att vara säker på att nyårssminket håller hela kvällen!