Mecenatkort

Som student har man kanske inte alltid mycket pengar att röra sig med. Många av oss finansierar sig endast på CSN-lån och bidrag och då gäller det att hålla koll på vart pengarna går åt! Trots att man lever på en studentbudget vill man kanske ändå unna sig något då och då som en resa eller lite shopping online. Med sitt mecenatkort har man möjlighet att nyttja många bra rabatter, väldigt förmånligt för oss studenter! 

Ansök om mecenatkort

Till och börja med behöver du börja med att ta reda på om du är berättigad till mecenatkortet och studentrabatt. Men kort och gott, för att ansöka om mecenatkort behöver du veta om du kommer att eller redan studerar vid en högskola eller ett universitet i Sverige. Om du studerar någon annan CSN-berättigad utbildning så som YH-utbildning kan du också få tillgång till studentrabatt. Mer om det kan du läsa i vårt inlägg om studentrabatt. Har kortet inte trillat in i brevlådan automatiskt? Skicka isåfall en ansökan direkt till mecenat, deras kontaktuppgifter hittar du här

Jag har fått mitt mecenatkort hur använder jag det? 

Det kanske inte är så himla krånligt att förstå sig på hur man använder sig av sitt mecenatkort. Men är man helt ny som student kan det ju också vara så att man inte har en aning. Mitt bästa tips när man ska använda sitt kort är att ladda ner appen! Mecenatappen finns till både android och till ios. Appen gör det möjligt att för oss studenter på språng kunna nyttja vårt mecenatkort vart vi än befinner oss – utan att hålla ordning på det fysiska kortet. Det leder oss till det andra sättet att använda mecenatkortet på, nämligen att helt enkelt hålla ordning på sitt fysiska kort och visa upp detta i samband med köp. Men om du shoppar online räcker det med att hämta rabattkoden på mecenats hemsida. 

Studentrabatter med mecenatkortet

c clamp cash close up 46242 1024x781 - Mecenatkort