Locka håret med plattång

Att man kan locka håret med plattång är inte en nyhet för de flesta tror jag, men det är många som fortfarande tycker att det är svårt. För att lyckas med plattångs-lockar krävs egentligen inte så mycket, förutom lite övning kanske. Det bästa med att lära sig hur man lockar sitt hår med plattång är att man sparar in pengar på att inte behöva köpa in ytterligare ett verktyg – utan kan jobba med det man kanske redan har hemma. Eller så köper man bara ett helt enkelt. Är du intresserad av att läsa mer om hårvård rekommenderar jag dig att läsa på min sida om just hårvård.

Locka håret med plattång steg för steg

7391681038509 - Locka håret med plattång1. Först och främst ska du använda ett bra
värmeskydd som du fördelar jämt över hela håret.
Jag rekommenderar detta  värmeskydd från Maria Nila.t?a=1179647808&as=1420516769&t=1&tk=1&i=1 - Locka håret med plattång

5060034526896 - Locka håret med plattång2. För att underlätta i nästa steg kan du nu dela upp håret i sektioner, du kan lämna kvar ett par slingor i nacken. För att göra detta så smidigt som möjligt kan man använda sig av en tunnare kamt?a=1179647808&as=1420516769&t=1&tk=1&i=1 - Locka håret med plattång till exempel.

3. Använd en bra plattång! Gärna en som du själv kan välja temperaturen på. Kika gärna på alternativen som jag listat här nedanför. Jag tycker om att använda en långsmal plattång för att locka håret. 

Tips på bra plattång för att locka håret

4. Dags att köra! När plattången är varm, vinkla plattången inåt och lägg håret över kanten på plattången. Dra sedan tången utåt så att allt hår i slingan har rört sig runt den. 

5. Upprepa denna procedur på smala slingor, en åt gången, tills du gått igenom alla sektioner av håret. Gör en sektion i taget. 

6. När du tagit dig igenom hela håret kan det vara bra och avsluta med en hårspray och en finishing spray för att behålla glansen och formen på lockarna. ​

Tips på finish spray och hårspray