Kokosolja i håret

Få håret att växa snabbare med kokosolja!

Kokosoljan är en riktig mirakelprodukt som nu nästan blivit allt vanligare att man ser i folks badrumsskåp snarare än skafferi. Många kändisar har gått ut med att de inkluderar allt mer kokosolja i sin kost, men också i sin skönhetsrutin. Ett enkelt sätt att förändra sin skönhetsrutin till att använda mer ekologisk hudvård. Miranda Kerr är en av dom som delat med sig av att hon varje dag äter kokosolja och är en stor förespråkare för oljan. Oljan verkligen har blivit en otroligt bra budgetersättare för många produkter så som ansiktsserum, sminkborttagning och nu även en ersättare för hårinpackning!

Eftersom oljan innehåller stora mängder vitaminer och fettsyror gör det att den hjälper håret att växa snabbare. Den förser dina hårsäckar med massvis av näring och på samma gång hjälper dig avlägsna talg som kan samlas. Inför din behandling med kokosolja rekommenderar jag att du köper någon av kokosoljorna jag rekommenderat nedanför samt en bra turbanhanddukt?a=1179647808&as=1420516769&t=1&tk=1&i=1 - Kokosolja i håret. Detta för att torka ditt nya fräscha hår mycket skonsammare. 

Tips på olika kokosoljor man kan använda

kung markatta kokosolja neutral - Kokosolja i håret

urtekram cocosolja 217ml 1374 250 0217 1 - Kokosolja i håret
kallpressad kokosolja - Kokosolja i håretcocovi kokosolja - Kokosolja i håret

 

 

Kung Markatta 35 kr på Matsmart // Urtekram 217ml 69 kr på Matsmart 
Urtekram 425ml 120 kr på Lyko // Cocovi 39 kr på Matsmartt?a=1136290811&as=1420516769&t=1&tk=1&i=1 - Kokosolja i håret

 

Varför har man kokosolja i håret?

Kokosolja fungerar otroligt bra i torrt hår som en ersättare för dyra inpackningar på grund av sin molekylära struktur. Skillnaden mellan kokosoljan och andra oljor/kommersiella inpackningar som bara lägger sig utanpå håret är att kokosoljan verkligen tränger in i håret. Detta reparerar håret från insidan och ut och förhindrar i sin tur ytterligare skador på håret då det blivit stärkt av oljan.

Några av de bra ämnen som finns i kokosoljan är bland annat laurinsyra, kaprinsyra och e-vitamin. Dessa hjälper håret att omstrukturera och ökar den egna styrkan i håret och dessutom förbättrar glansen i håret supermycket! Många som testar kokosolja i håret som inpackning upplever efter regelbunden användning att man tappar mindre hår och att håret känns tjockare. 

Andra produkter som innehåller kokosolja

76APQNHQUF 7350071061091 Front - Kokosolja i håretBetter You Kokoskapslar – Endast 199kr hos Åhlenst?a=1136856392&as=1420516769&t=1&tk=1&i=1 - Kokosolja i håret
Perfekt om man inte vill kladda ner sig med kokosolja i sitt hår.
Att fylla på med kokosolja och dess grymma innehåll inifrån
istället går ju såklart precis lika bra!

 

44AP9HDHOP 90158561 front - Kokosolja i håret

Brun utan sol rik på kokosolja! 395 kr hos Åhlenst?a=1136856392&as=1420516769&t=1&tk=1&i=1 - Kokosolja i håret

James Read’s populära brun utan sol gör dig 
härligt gyllenbrun och låter hyn ta del av alla kokosoljans
fantastiska egenskaper! 

Att använda kokosolja i håret, hur gör man?

Det finns många olika metoder för hur man kan göra när man använder oljan i håret. Testa dig fram kring de olika metoderna för att hitta vad som passar dig och ditt hår bäst. Men också vad som passar dina rutiner! Att gå omkring med kokosolja i håret är inte jättepraktiskt så se till att du tar dig tid för din inpackning, till exempel hemma framför en bra serie. 

Men när du väl tagit dig tid för att kasta i en inpackning av kokosolja, se till att du börjar med en liten mängd. Mer är inte bättre! Testa dig fram med en liten mängd då du kommer ganska långt med små medel. Jag tycker nästan att det kan vara det ”svåraste” med denna annars väldigt enkla metod, att använda en lagom mängd. Ta en liten mängd i händerna och massera in det i torra längder och toppar. Tycker du att kokosoljan är för hård? Micra den ett par sekunder (inte längre! den blir varm oerhört fort) och använd t.ex. en sked. Efter att du applicerat låter du oljan sitta i håret minst 30 minuter innan du sköljer ur. Tvätta noga med både schampoo och balsam så att du verkligen fått ur allting. 

Kokosolja i håret över natten

Någonting som fungerar väldigt bra för mig personligen är att sova med kokosolja i håret. Jag applicerar en lagom mängd kokosolja i hela håret, även hårbotten, och sätter en plastpåse på huvudet. Detta endast för att undvika fettfläckar på mina sängkläder. Det enda negativa med denna metod upplever jag är att det tar lite tid att skölja ur all olja på morgonen. Om man har en torr och irriterad hårbotten kan jag verkligen rekommendera denna metod.