Linda Hallberg Infinity palette

Linda Hallbergs smink

När Linda Hallberg lanserade sitt sminkmärke LH Cosmetics, eller Linda Hallberg som det heter nu blev jag överlycklig. Efter att länge ha följt hennes blogg och alltid känt mig inspirerad av henne och hennes kunskaper. Att märket skulle hålla hög kvalité var någonting jag tog för givet och mina förväntningar har alla produkterna nått hittills. 

Linda Hallberg Infinity Palette är en multifunktionell palett som inte endast kan användas för ögonskugga utan för hela ansiktet. Att investera i denna typ av palett är helt perfekt för såväl nybörjaren som den mer avancerade makeup-artisten. Alla produkterna i Linda Hallbergs sortiment är
cruelty-free och en hel del även veganskt

Infinity Palette recension

Att Infinity Palette vann Kicks Beauty Awards 2018 är ingenting som förvånade mig alls. Paletten är som sagt oerhört mångsidig och håller otroligt hög kvalité. Färgerna är mycket dryga. Priset är nog det mest förvånande av allt – endast 399kr för den här typen av palett känns nästan för bra för att vara sant. Paletten är parfymfri, cruelty-free och vegansk. Alla skuggor i paletten går att använda torra såväl som blöta vilket gör möjligheterna helt oändliga i vad du kan använda den till. 

Jag älskar att använda färgen Zwicky som ögonskugga, Andromeda som rouge och Cigar för ögonbrynen. Att i det fallet slippa ta fram 3 olika produkter är otroligt tacksamt! För att komplettera paletten rekommenderar jag att man även köper till Linda Hallbergs sminkborstar. Även dessa är sjukt prisvärda och håller hög kvalité. Sminkborstarna är också helt veganska precis som paletten vilket också är kanon. 

Det enda lilla klagomålet jag skulle kunna tänka mig att ha på denna palett är på de första två nyanserna i paletten. Dessa heter Virgio och Milkyway och är otroligt lika. Det som skiljer de två åt är att den ena går mer i guld och den andra går mer i silver. För mig som personligen inte använder denna typ av färg jättemycket så hade jag kunnat nöja mig med en av dom, men fördelen där är att de å andra sidan går att använda även som highlighter båda av dom. 

Infinity Palette tutorial steg för steg

  1. Börja med att applicera en bra ögonskuggsprimer. Min favorit kommer från Urban Decay och kostar 230 kr hos Kicks. 
  2. Ta din Blending brush 304 och applicera Maffei över hela ögonlocket för att fästa primern. 
  3. Använd samma borste för att applicera Zwicky precis ovanför ögonglobens kant, tänk på att sudda noga med cirkulära rörelser för att inte få några skarpa kanter. 
  4. Ta din Blending brush 303 (den mindre blending borsten) och applicera färgen Fornax försiktigt i ytterkanten av ögat. Återgå till den större borsten (Blending brush 304) för att blanda ut ordentligt mot mitten av ögat.  
  5. Applicera därefter Virgio från mitten på ögat och ut mot innerkanten av ditt öga med Applicator brush 305. Fukta gärna borsten med en settingspray för att få till ordentligt med glans. 
  6. Komplettera looken med att applicera lösögonfransar! 

Denna look passar perfekt som nyårssminkning!