Hårolja bäst i test

Att använda hårolja har blivit en mer och mer populär produkt för att vårda håret utifrån. Oljorna kan innehålla massor med bra saker för håret, men det finns också en drös av produkter där ute i djungeln av hårvård som inte alls är lika bra för håret som de kanske utger sig för att vara. När man handlar hårvård tycker jag alltid att man ska vara noga med att titta på innehållsförteckningen så att produkterna man handlar faktiskt innehåller bra ingredienser. Ett enkelt sätt att vara snäll mot håret är att hålla sig till ekologiska produkter – på så sätt bidrar man till en mer hållbar miljö och är skonsam mot sitt eget hår!

För att underlätta för er i ert shoppande av hårvård har jag testat och utvärderat flera olika håroljor för att nu kunna presentera för er:

Bäst i test hårolja 2020!

Hårolja för torrt hår

Moroccanoil – Original Oil Treatment 

Moroccanoils hårolja passar egentligen alla hårtyper men jag rekommenderar den särskilt till dig med torrt eller frissigt hår. Håret blir glansigt och fint på nolltid, och eftersom produkten är så oerhört dryg räcker den riktigt länge vilket är sjukt snällt för plånboken! Denna hårolja vårdar och stärker håret på längre sikt.

Enda minuspoänget för denna produkt är att den innehåller två sorters silikoner vilket vissa hårtyper inte uppskattar. Men ett enormt plus för doften på denna produkt! Denna marockanska oljan tas upp snabbt av håret och är därför relativt kladdfri och den tillför glans utan att lämna efter sig en oljig/fet yta. 

547e38fe 2741 4526 8559 88e62089673218 - Hårolja bäst i testMistik – Hydro Hair Serum Blueberry

Denna produkt vann pris i Swedish Beauty Awards 2019 och det förtjänar den absolut att göra! Detta plantbaserade (alltså veganska) serum/hårolja funkar för alla hårtyper, men framförallt för färgat eller torrt hår. Produkten ger mycket långvarig fukt till håret och även grym stadga vid styling. Den är fettfri, kladdar inte och skyddar också mot värme från hårfönen eller plattången. Alla produkter från Mistik är 100% fria från syntetiska ämnen och helt naturliga. T.ex. innebär detta att de inte innehåller silikoner eller parabener bland annat. Alla produkter är också veganska och helt biologiskt nedbrytbara – och tillverkas dessutom av förnybara & hållbara växtkällor. Hur bra?! Om du är vegan rekommenderar jag särskilt denna produkt, men även att kika på en vegansk julkalender 2019 för att ladda upp inför julen. 

Hårolja för lockigt hår

Toni & Guy – Prep Curl Defining Oil

Denna olja är framtagen för lockigt hår men går såklart även att använda på rakt hår med. Förebygger frissigt hår och ger näring samtidigt som det ger stöd till lockarna! Dock skulle jag säga att konsistensen på denna inte känns som olja utan snarare åt det geleaktiga hållet. 

Det räcker att applicera en mycket liten mängd olja i handdukstorrt hår, för det genom längderna och krama håret upp i händerna. Att produkten är så dryg är ett stort plus, man vill inte behöva köpa hem nya precis hela tiden. Varken för sin ekonomi eller för vår miljös skull!  

Jag har testat många produkter från Toni & Guy och alltid varit väldigt nöjd, dessutom är nästan alla deras produkter riktigt prisvärda och snälla mot plånboken. 

moroccanoil obs125ml ord 100ml 1207 300 0125 12 - Hårolja bäst i test

Betyg:
4/5

mistik hydro hair serum blueberry 250ml 2365 106 0125 1 - Hårolja bäst i test

Betyg:
5/5

toni  guy prep curl defining oil 150ml 1311 136 0150 1 - Hårolja bäst i test

Betyg:
4/5