Problem med hår som går av

När håret börjar gå av eller klyva sig kan det bero på flera olika anledningar. Framförallt kan det bero på hur man behandlat sitt hår tidigare. Någonting som kan slita mycket på ens hår är framförallt blekning men också färgande. Men bara för att man varit och fixat håret är det såklart inte kört för det. Det handlar om att också sköta om sitt hår efter en behandling och kontinuerligt genom livet.

Men det finns också inre faktorer som spelar roll. Hur ens kostvanor ser ut är till exempel en av dom. Vad man stoppar i sig påverkar hur håret växer och hur hårkvalitén blir. Ett fint hår kommer trots allt mestadels inifrån. När mitt hår började gå av tyckte jag verkligen om kosttillskott,  har skrivit ett inlägg om tips om sugarbear hair och resultat.

Vad ska man äta för friskt och starkt hår?

 1. Lax kommer överlägset högst upp på denna lista. Rikt på både protein och D-vitamin men även omega-3!
  Men, om du inte äter eller tycker om lax kan du istället äta avokado och pumpakärnor. Det är nämligen också fullproppat av grymma fettsyror som är kanon för håret.
 2. Valnötter är fullt av omega-3 & omega-6. Det innehåller även E-vitamin som skyddar ditt hår inifrån från solens skadliga UV strålar.
 3. Sötpotatis ska man äta dels för att det är gott men dels för att det är grymt för håret! Då sötpotatis innehåller antioxidanter och betakaroten som kroppen själv förändrar om till vitamin-A hjälper den mot torr hårbotten som också kan vara en anledning till hår som går av eller släpper.

  Och glöm inte bort att borsta håret med en snäll hårborste som inte sliter på ditt hår! 

Vårda även utifrån – tips på produkter för slitet hår

d4d96803 8ff2 4737 9d21 be67d18d3029 - Problem med hår som går av

1. Kerastase hårinpackning. Djupverkande inpackning för färgat och/skadat hår. 409 kr! 

2. Sachajuan hair repair. Reparerande och vårdande balsam, 144 kr just nu!  

3. Ida Warg color mask, för dig med färgat hår.  59 kr. 

4. Maria Nila Repair schampoo, balsam och inpackning. Min favorit för att rädda trasigt hår. Alla produkter hittar du här. 

5. Ida Warg silver mask – för dig med blekt hår som skonsamt ville behålla en kall ton. 179 kr.

Undvik slitage på fler enkla sätt 

 • Torka inte håret genom att gnugga med frottéhandduk 
  När du torkar håret genom att gnugga det med en handduk sliter du på håret och dess yttersta lager, vilket i längden kommer ge dig matt och trött hår. Om du försöker spara ut längden på ditt hår så är detta verkligen ett big no. Använd istället en hårturban anpassad för att torka håret skonsamt.
 • Blött hår är mycket svagare än torrt hår
  Använd därför aldrig värmeverktyg som är anpassade för torrt hår i ditt hår när det är blött. Om du t.ex. ska använda plattång eller locktång är det viktigt att du torkar håret skonsamt först. Allra helst genom långsam självtorkning eller med din hårturban. Behöver du använda hårfönen? Se till att du har i värmeskydd isåfall.

Varför behöver man värmeskydd i håret?

Dels för att skydda håret från värme och slitage men också för att öka glansen i håret! Ingen vill ju faktiskt gå runt med trött och dassigt hår. Det kommer även hjälpa stylingen av håret att hålla hela dagen.