Gör egen ansiktsmask hemma

Att göra sin egen ansiktsmask hemma med naturliga ingredienser och råvaror är inte alls så svårt som många tror. Framförallt så är det oerhört mycket billigare! Att lägga pengar på dyra ansiktsmasker kan kännas trist så att följa något av dessa recept och göra egen ansiktsmask hemma är helt klart det bästa ur ett ekonomiskt perspektiv, men såklart även ur miljösynpunkt.

Egengjord ansiktsmask har många fördelar!

När man gör sin egen ansiktsmask hemma vet man ju dessutom precis vad den innehåller och kan också anpassa detta efter sin egen hudtyp. Om man har torr hy vill man ju gärna använda råvaror som innehåller ämnen som återfuktar bra. Men för dom som har känslig hy är nog denna guide allra bäst, eftersom vi endast använder snälla ingredienser till maskerna.

beauty cucumber facial 3192 - Gör egen ansiktsmask hemma

Inför en spadag hemma – Våra tips

Jag föredrar att verkligen ta mig tid för min hudvård när det är dags för ansiktsmask. Då vill jag skapa den perfekta spa-känslan hemma, gärna genom att tappa upp ett bad och använda en härlig badbomb och sedan kombinera med alla dessa produkter nedan. 

1edb3e02 b8db 43a4 9ea9 5bd03eaa351d - Gör egen ansiktsmask hemma
 

DYI Ansiktsmask – Recept för att göra ansiktsmask hemma

Enkel hemmagjord ansiktsmask för fet hy – 2 ingredienser

Det enklaste receptet är att mixa 1 dl havregryn och lite vatten. Denna mix smörjer du in ansiktet med och låter sitta minst 15 minuter. Havregrynen innehåller nämligen en stor mängd zink som har en otrolig läkande effekt för hyn. Dessutom absorberar havregrynen överflödig olja vilket är kanon om man har fet hy.

Återfuktande ansiktsmask för torr hy

Mosa en halv mogen avokado tillsammans med 2 teskedar honung. Applicera på huden och låt sitta ca 15-20 minuter. Vill du exfoliera huden samtidigt som du återfuktar den rekommenderar jag att blanda i lite havregryn och applicera den med cirkulära rörelser för att peela huden.

Hemmagjord ansiktsmask mot pormaskar – för oren hy

Mosa 3-4 mogna jordgubbar och blanda detta med 2 st teskedar honung. Applicera med rena händer över ansiktet och låt sitta ca 20 minuter. AHA syrorna i jordgubbarna tar bort döda hudceller och minskar uppkomsten av pormaskar.

Om du istället vill dra ut orenheter i ansiktet rekommenderar jag ansiktsmasker som är anpassade efter detta. Mina favoriter är dessa:

7f072616 2083 4c87 afd5 2e56e2824602 - Gör egen ansiktsmask hemma

 

Ansiktsmask hemma för torr till normal hy

Mixa 1 dl havregryn med lite vatten. Till mixen tillsätter du sedan 2 matskedar naturell yoghurt och 2 teskedar honung. Blanda detta och applicera sedan på ansiktet med en mask spatulat?a=1117786221&as=1420516769&t=1&tk=1&i=1 - Gör egen ansiktsmask hemma för ett jämnt lager. Kombinationen av yoghurt och honung är väldigt lugnande för huden och havregrynen har en lätt exfolierande effekt.

Exfolierande ansiktsmask hemma med honung

Krossa ett gäng mandlar. Blanda dessa med 1-2 matskedar honung. Applicera sedan mixen i ansiktet med cirkelrörelser för att rengöra samtidigt som masken appliceras. Låt masken sitta ca 20 minuter innan du sköljer av den.

Andra livsmedel som gör susen för huden!

Gurka! 

Lägg kalla gurkskivor på trötta ögon eller direkt på huden för att rena porer. Doppar du gurkskivorna i citronsaft kan du bleka pigmentfläckar och fräknar sägs det. 

Äggvita!

Att applicera äggvita i ansiktet stramar åt vilket är suveränt för slapp och rynkig hy. Äggvita är även kanon för dig med fet hy och ska minska stora porer. 

Gurkmeja!

Kanon att använda för dig som har problem med t.ex. psoriasis, rosacea eller akne då det har en stark antioxidantisk och inflammationsdämpande effekt.