Cruelty-free smink


Intresset för den veganska livsstilen forstätter år för år att växa och allt fler väljer nu veganskt även när det kommer till skönhetsprodukter. Men det finns många olika begrepp att hålla ordning på och att veta vilka varumärken som faktiskt är cruelty-free eller veganska är inte alltid helt enkelt. Det finns en hel del olika certifieringar man kan titta efter när man ska handla icke djutestat smink, men man måste även hålla utkik efter animaliska ingredienser när man ska handla veganskt smink. 

 

photo of man hugging tan dog

Läs mer om: vegansk hudvård

Cruelty-free –
Produkter & ingredienser som inte djurtestats 

För att få kallas Cruelty-free ska varumärket inte testa varken ingredienser eller produkter på djur. Detta innebär dock fortfarande att man kan behöva hålla utkik efter animaliskt innehåll i sina produkter. Eftersom allt fler märken inser värdet i att bli certifierade som ett cruelty-free varumärke utökas listan på godkända märken hela tiden, för att hålla koll på alla kan man titta på de tre godkända cruelty-free organisationerna som finns.

De uppdaterar kontinuerligt sina listor över godkända märken. Dock, värt att ha i åtanke är att det absolut finns fler varumärken som inte djurtestar men som ännu kanske inte blivit godkända eller noterade av organisationerna. Men de organisationer som godkänner cruelty-free märken är: 

  • PETAs Beauty Without Bunnies
  • Choose Cruelty Free (CCF)
  • Leaping Bunny
275@80 - Cruelty-free smink500@80 - Cruelty-free smink  150@80 - Cruelty-free smink

Varumärken som säljer Cruelty-free smink

cruelty free & Other Stories logo

aco cruelty free

cruelty-free Anastasia Beverly Hills logo

cruelty free the balm logo

BH Cosmetics logo cruelty free

cover fx cruelty free

depend smink cruelty free smink

cruelty free elf makeup logo

eyeko cruelty free smink

gerard cosmetics sverige

idun minerals logo

jeffree star sverige