Bleka håret med citron

Kan man bleka håret med citron? Att fler och fler försöker hitta mer naturliga råvaror att inkludera i sin hårvård och hudvård tycker jag är jättebra. Det finns väldigt mycket i hemmet vi kan använda istället för att lägga dyra pengar på produkter som innehåller massa skräp. Men det är faktiskt inte alla metoder som är bra metoder. 

lauren mancke sil2Hx4iupI unsplash - Bleka håret med citron

Varför bleks håret av citron?

När vi applicerar citronjuice i håret och går ut en solig dag kommer solens strålar att reagera på citronen och därför ljusa upp håret. Citron är någonting som många blekande produkter innehåller men i en mer kontrollerad mängd än om man kanske pressar citronen själv. 

Bleka håret med citron vs använda vanlig blekning

Att bleka sitt hår med citronjuice kan känns som ett väldigt praktiskt och billigt alternativ till att köpa blekningsmedel eller gå på ett dyrt frisörbesök. Men sanningen är den att för att uppnå ett önskat resultat med citronmetoden så måste du upprepa behandlingen mycket oftare än vad håret klarar av. 

Håret gillar verkligen inte citronbehandlingen utan kommer bli otroligt torrt och livlöst. Risken för att håret kommer gå av och upplevas mycket tunnare är stor. Därför tycker jag att man ska undvika att bleka håret med citron och istället besöka sin frisör, eller följa min guide till hur man bleker håret hemma

Bleka håret i solen

Solen bleker allt såväl färgen på huset som håret på huvudet. Att vistas ute i solen kommer automatiskt att bleka håret på ett naturligt sätt. Att använda solskydd för håret är att föredra för att slippa att håret känns torrt och slitet efter sommaren. 

Hair in the sun från Sachajuan skyddar ditt hår och din hårfärg från solen med ett UV filter. Det stannar i håret även efter dusch och bad och är därför perfekt att ha med sig på semestern.

Produkter som bleker håret – på ett snällt sätt för håret

schwarzkopf blonde s1 blondspray 1276 348 0001 1 - Bleka håret med citron

Schwarzkopf Blondspray 
99 kr hos Lyko

Bleker håret litegrann för varje applicering.
Spraya på enstaka slingor eller lite över hela håret
för ett naturligt resultat. Köp här!