Bleka håret med citron

Kan man bleka håret med citron? Att fler och fler försöker hitta mer naturliga råvaror att inkludera i sin hårvård och hudvård tycker jag är jättebra. Det finns väldigt mycket i hemmet vi kan använda istället för att lägga dyra pengar på produkter som innehåller massa skräp. Men det är faktiskt inte alla metoder som är bra metoder. 

citron

Varför bleks håret av citron?

När vi applicerar citronjuice i håret och går ut en solig dag kommer solens strålar att reagera på citronen och därför ljusa upp håret. Citron är någonting som många blekande produkter innehåller men i en mer kontrollerad mängd än om man kanske pressar citronen själv. 

Bleka håret med citron vs använda vanlig blekning

Att bleka sitt hår med citronjuice kan känns som ett väldigt praktiskt och billigt alternativ till att köpa blekningsmedel eller gå på ett dyrt frisörbesök. Men sanningen är den att för att uppnå ett önskat resultat med citronmetoden så måste du upprepa behandlingen mycket oftare än vad håret klarar av. 

Håret gillar verkligen inte citronbehandlingen utan kommer bli otroligt torrt och livlöst. Risken för att håret kommer gå av och upplevas mycket tunnare är stor. Därför tycker jag att man ska undvika att bleka håret med citron och istället besöka sin frisör, eller följa min guide till hur man bleker håret hemma

Produkter som bleker håret – på ett snällt sätt för håret

Schwarzkopf Blonde S1 Blondspray

Schwarzkopf Blondspray 
99 kr hos Lyko

Bleker håret litegrann för varje applicering.
Spraya på enstaka slingor eller lite över hela håret
för ett naturligt resultat. Köp här!