Bleka håret hemma

Att färga håret hemma kan för många kännas riskfyllt, och speciellt att bleka håret hemma kan kännas riskfyllt. Utan professionell erfarenhet av att färga hår kan man känna sig orolig för resultatet. Vad händer om det blir flammigt eller gult? Kan eller kommer mitt hår gå av? Med mina tips kommer du kunna spara in tid och slippa dyra & tidskrävande frisörbesök samtidigt som du slipper torrt och slitet hår, det kan man få om man testar att bleka håret med citron t.ex.

Jag har under flera års tid blekt håret hemma och dessa tips har alltid fungerat för mig. Att vårda håret både innan och efter man bleker håret är A och O för att ditt hår inte ska kännas som svinto när du är färdig med din blekande behandling. 

Inför att bleka håret själv

Inför att bleka hemma är det ett par olika produkter man behöver köpa in. Jag handlar alltid mina hårvårdsprodukter hos Lyko då dom har låga priser och alltid sjukt snabb och smidig leverans. Nedan har jag listat produkterna jag alltid använder när jag bleker mitt eget hår hemma, men dessa går såklart att byta ut mot motsvarande. Toningen bör du t.ex. välja utifrån vilken nyans du är ute efter – lite kallare ton eller mer pärlemofärgat? Läs guiden om att välja rätt hårfärg!

Kokosolja

urtekram cocosolja 425ml 1374 250 0425 1 - Bleka håret hemma

Blekning

depend blondering for brunt ljusbrunt har 1092 333 0000 1 - Bleka håret hemma

Färgskål & pensel

fargtillbehor bas 1144 901 0000 1 - Bleka håret hemma

Toning

loreal paris casting creme gloss 1021 extra ljus parlemorblond 1185 347 0003 1 - Bleka håret hemma

Vårdande inpackning

olaplex hair perfector no 3 100ml 1737 100 0100 1 - Bleka håret hemma

Hur du bleker håret hemma skonsamt steg för steg

Steg 1 – Kokosolja i håret före blekning!

Applicera kokosolja i håret, allra helst kvällen innan så du hinner sova med kokosoljan i håret. För att inte få fettfläckar på sängkläderna kan du vira in håret i en plastpåse. Men om du inte har tid eller lust att ha kokosolja i håret över natten fungerar det också att applicera före det är dags för blekning. Kokosoljan kommer fungera som ett skydd runt hårstråna och motverka att håret tar allt för mycket stryk under blekningen. 

Steg 2 – Följ anvisningarna noga

Blanda blekningen enligt anvisningarna i din färgskål. Men, för att göra blekningen ännu mer skonsam mot håret så applicerar du ca 1-2 dl balsam i blekmixen med. Viktigt att tänka på är att balsamet ska vara vitt och vårdande för torrt hår, som t.ex. detta från MoroccanOil för 469 kr hos Lyko. Detta kommer motverka att håret torkas ut allt för mycket medans du bleker det. 
blonde haired woman standing between green plants 1049687 - Bleka håret hemma

Läs vårt inlägg om att slinga håret hemma steg för steg

Om du inte vill bleka hela håret kan du enkelt slinga håret hemma istället! Läs vår guide om hur.

Steg 3 – Sektionera håret 

Dela upp håret i sektioner, jag brukar köra mittbena rakt över huvudet och sedan en mittbena åt andra hållet med från öra till öra så att det blir 4 sektioner. Applicera därefter blekningen med en färgpensel, från hårbottnen och ut över längderna. 
sectionsback - Bleka håret hemma

Steg 4 – Skölj ur & färga håret

När du haft i blekningen enligt anvisningarna sköljer du ur den och applicerar sedan din valda toning för håret. Håret kan ju se väldigt gult ut efter blekningen vilket är helt normalt, det är alltså toningen du väljer som avgör färgen på håret och som neutraliserar det gula. Allra bäst är om man väljer en toning med blåa toner i sig då dessa motverkar det gula i håret. 

Steg 5 – Efterbehandling för blekt hår

Efter detta är det viktigt att man behandlar håret återfuktande och min favoritprodukt för att reparera håret efter blekning hemma är Olaplex

tamara bellis ZvPoZtY 0ng unsplash - Bleka håret hemma

Läs vårt inlägg om att välja rätt hårfärg

Vi förklarar vad siffrorna betyder på hårfärgsförpackningen så att du väljer rätt hårfärg eller toning för dig.

Tips på snygga blonda hårfärger 2020